Fantastičan recept – od ‘običnih’ sastojaka, izdašan i sočan kolač kojim ćete se sladiti tokom celog vikenda.
Sastojci:
Za koru:
● 2 jaja
● 12 kašika šećera
● 12 kašika ulja
● 12 kašika mleka
● 14 kašika brašna
● 1 prašak za pecivo
● 2 kašike čokolade u prahu
Za fil:
● 3 pudinga od vanile
● 1 litar mleka.
● 250 g šećera u prahu
● 250 g margarina ili maslaca
● 250 g mlevenih oraha
● 150g prezla
Za šlag:
● dve kesice šlaga
Za ukrašavanje:
● čokoladne mrvice (po želji)
Priprema:
Kora:
Umititi dva jaja sa šećerom i dodati sve ostale sastojke redom. Prašak za pecivo pomešati s brašnom i čokoladom u prahu pre nego što ga stavimo u smesu.
Peći u tepsiji (okrugloj broj 38-49) na 190 °C 15-20 min (dok se biskvit ne počne odvajati od tepsije).
Fil:
Od litra mleka odvojiti 100 ml i u to umutiti tri pudinga. Ostatak mleka staviti da se kuvati i to tome skuvati umućeni puding. Ostaviti da se malo ohladi.
Umutiti penasto margarin i šećer u prahu, dodati orahe i prezle. U to dodati topao puding, pa sve izmešati i rasporediti na biskvit.
Šlag:
Umutiti dve šlag kreme vanila ili čokolada prema receptu na pakovanju i premazati fil. Umesto šlag krema možete umutiti i pola litra slatke pavlake.
Po želji ukrasiti čokoladnim mrvicama i vaš kolač, velik, izdašan i sočan, je gotov!
Brzi recepti