Prestanite da pljujete žene koje nisu majke: Kako možemo da kažemo da žena koja nije rodila dete nije postigla ništa u životu?

0
5343

Nekako, drugarice, mislim da nije fer. Nekako imam osećaj da ponekad žalite što ste majke koliko kukate o svojoj neispavanosti, temperaturama, dečijim bolestima, odlascima kod lekara, oftamologa, zubara. Nekako mislim da nemate pravo da kukate jer je to život koji ste birale. Život koji ste donele na svijet i život za koji imate obavezu da odgovarate. Najteža stvar na svetu, znam! Ali je isto tako bila vaš izbor.

Kako možemo reći da žena koja nije rodila dete nije postigla ništa u životu?! Jesmo li mi žene na ovom svetu samo sa tom jednom svrhom, da produžimo vrstu? Da li isto tako govorimo i o muškarcima koji nisu oplodili neku jajnu ćeliju. Sigurno ne u tolikoj mjeri.

Šta je sa onim sjajnim ženama, naučnicama, književnicama, koje eto, sticajem okolnosti ili vlastitim izborom nisu bile majke. Onim iz nekih vremena pre filera, silikona, Lui Vitona. Jesu li one bile sponzoruše kojima je glavni cilj bio da se „krešu sa nekim matorcem za neki ekvivalent skupe torbe“.

I zašto vas boli moje ili bilo čije nemajčinstvo? Zašto?

Ja sam navikla da nosim etikete jer u ovoj glupoj državi poremećenih vrednosti najveća etiketa bi mi bila da se uklapam sa većinom. Zamislite koliko je onih žena koje silno žele da imaju potomstvo a iz nekih razloga ne mogu. Nemaju s kim. Ne mogu! Shvatate li da i njima lepite etiketu na bolnu ranu.

Pročitajte i  Ove životinje nose tajne poruke: Evo šta znači kad vidiš leptira, bubamaru, guštera ili zmiju
Prestanite da pljujete žene koje nisu majke: Kako možemo da kažemo da žena koja nije rodila dete nije postigla ništa u životu?

Da li sad njih treba da guramo u ruke prvom kojem spermatozoidi rade samo zato da bi vama i društvu bile ugodne, smerne i neiritabilne!

Jebite se! I vi i vaši poremećeni sistemi vrednosti. I stereotipi. I osude.

Živite svoje male savršene živote (imam i ja pravo na sarkazam) i pustite nas grešnike da živimo u svojim malim nesavršenstvima onako kako mi hoćemo!

Ja hoću, ali znam i one koje noću zbog vaših glupavih komentara preispituju svoje želje i ne slušaju svoje srce, a to je ujedno i početak njihove lične smrti.

Niko nije zaslužio da umre iznutra da bi ugodio svetu! Samo retki to mogu i da spoznaju.

P.S. Živela dečica i živele sve srećne i ostvarene majke, koje nikada nisu niti će pljuvati one koje to nisu.