Crni luk
Crni luk

Crni luk mnogima ne spada u omiljena jela ali prave domaćice znaju da može da se spremi itekako ukusan obrok, a ako dodate i pasulj u tu kombinaciju uspeh je zagarantovan.

Sastojci

8 glavica crnog luka
150 g skuvanog pasulja
1 šargarepa
1 paradajz
2 češnja belog luka ili pola kašičice belog luka u prahu
po 1 kašičica soli,
suvog peršunovog lista,
majorana i majčine dušice
½ kašičice mlevenog bibera
kašičica sirćeta
3 kašike ulja

reklame

Priprema

Očistite crni luk, odsecite im vrhove i stavite ih u provrelu vodu u koju ste dodali sirće. Kuvajte luk na 2/3 15 minuta. Izvadite ga iz vode u kojoj se kuvao i prelite ga hladnom vodom da se ohladi. Izvadite sredinu luka tako da ostanu 3 spoljna prstena. Na ulju propržite isečenu sredinu luka (5 minuta), dodajte izrendanu šargarepu, skuvan pasulj, oljušten i sitno isečen paradajz, beli luk i sve začine. Promešajte sve i dinstajte 15 minuta. Ovim filom napinite luk, poređajte ga u vatrostalnu posudu, poprskajte uljem, dodajte malo vode i pecite u rerni zagrejanoj na 200 C, 30 minuta. Poslednjih 15 minuta stavite odsečene vrhove na luk da se zapeku. Služite toplo uz salatu po izboru.

Kuvaj sam

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.