Dodajte puter narezan na kockice (potrebna količina je oko 30% od težine krompira, što znači na 1 kg krompira ide do 300 g putera). Mešajte dok se smesa ne poveže. Mikseri, zbog velike brzine, nisu poželjni.

Sada dolazi završna faza.

Smesa se u ovom trenutku može staviti i u frižider gde može da stoji do 7 dana. Kad hoćete da završite jedan deo, izvadite ga iz frižidera i obradite na sledeći način.

reklame

Stavite izdrobljeni krompir u šerpu na ringlu i polako zagrevajte dodavajući mleko, sve dok ne dobijete kremasti pire. Posolite, pobiberite, možete dodati i malo naribanog muskatnog oraščića kao i maslinovo ulje.

Umesto mleka možete dodati mileram, pavlaku za kuvanje, a od začina se lepo slažu i prženi luk ili beli luk, vlasac, senf, parmezan, peršun, korica limuna, kuvani kelj ili kupus, a za pikantnije ukuse dodati možemo vasabi ili kari.

lisa.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.