Dodajte puter narezan na kockice (potrebna količina je oko 30% od težine krompira, što znači na 1 kg krompira ide do 300 g putera). Mešajte dok se smesa ne poveže. Mikseri, zbog velike brzine, nisu poželjni.
Sada dolazi završna faza.
Smesa se u ovom trenutku može staviti i u frižider gde može da stoji do 7 dana. Kad hoćete da završite jedan deo, izvadite ga iz frižidera i obradite na sledeći način.
Stavite izdrobljeni krompir u šerpu na ringlu i polako zagrevajte dodavajući mleko, sve dok ne dobijete kremasti pire. Posolite, pobiberite, možete dodati i malo naribanog muskatnog oraščića kao i maslinovo ulje.
Umesto mleka možete dodati mileram, pavlaku za kuvanje, a od začina se lepo slažu i prženi luk ili beli luk, vlasac, senf, parmezan, peršun, korica limuna, kuvani kelj ili kupus, a za pikantnije ukuse dodati možemo vasabi ili kari.