Lako i pikantno i jelo za užitak svih gurmana.
Sastojci
1, 8 kg crvenog krompira
5 tvrdo kuvanih jaja (oguliti ih i prepoloviti)
1 kašičica soli
3 mlada luka
1 šolja majoneza
1 kašika senfa
1/2 kašičice bibera
Priprema
1. Kuvajte krompir u ključaloj vodi oko 40 minuta ili dok ne omekša. Zatim ga izvadite i ostavite da se cedi. Nakon toga oljuštite ga i isecite na manje delove.
2. Odvojite belanca od žumanaca.
3. U veliku šerpu ubacite krompir, usitnjena belanca od jaja, pola kašičice soli i mladi luk i pomešajte.
4. U posebnu činiju stavite žumanca i izgnječite ih viljuškom. Zatim dodajte drugu polovinu kašičice soli, majonez, senf i biber i mešajte sve sastojke dok ne budu dobro umućeni.
Smese iz obe činije sjedinite, a biber i so stavite po želji.
5. Pokrijte činiju sa dobijenom smesom i ostavite da se hladi 2 sata (ukus će biti pikantniji ukoliko ostavite preko noći i servirate sledeći dan).