Krompir salata
Krompir salata

Lako i pikantno i jelo za užitak svih gurmana.

Sastojci

1, 8 kg crvenog krompira
5 tvrdo kuvanih jaja (oguliti ih i prepoloviti)
1 kašičica soli
3 mlada luka
1 šolja majoneza
1 kašika senfa
1/2 kašičice bibera

reklame

Priprema

1. Kuvajte krompir u ključaloj vodi oko 40 minuta ili dok ne omekša. Zatim ga izvadite i ostavite da se cedi. Nakon toga oljuštite ga i isecite na manje delove.

2. Odvojite belanca od žumanaca.

3. U veliku šerpu ubacite krompir, usitnjena belanca od jaja, pola kašičice soli i mladi luk i pomešajte.

4. U posebnu činiju stavite žumanca i izgnječite ih viljuškom. Zatim dodajte drugu polovinu kašičice soli, majonez, senf i biber i mešajte sve sastojke dok ne budu dobro umućeni.

Smese iz obe činije sjedinite, a biber i so stavite po želji.

5. Pokrijte činiju sa dobijenom smesom i ostavite da se hladi 2 sata (ukus će biti pikantniji ukoliko ostavite preko noći i servirate sledeći dan).

Stvar ukusa

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.