Rozen torta je kolač koji možete napraviti u posnoj ili mrsnoj varijanti. Ono što je interesantno u vezi ovog kolača je da se može naći gotovo na svakoj slavskoj trpezi.
Sastojci za fil:
300 ml mleka
250 g putera
400 g mlevenih oraha
200 g šećera
reklame
Glazura:
250 g šećera u prahu
4 kašike vode
par kapi ekstrakta od jagode
pakovanje kora za rozen tortu
Priprema:
Zašećerite mleko i stavite ga da provri. Sklonite s vatre i dodajte puter, pa mešajte da se ne istopi, a zatim sve prelijte preko mlevenih oraha. Mešajte poparene orahe, pa vrućim filom premažite hladne kore. Pritisnite da se kore i fil dobro prilepe. Šećer u prahu prosejte, dodajte vodu i dobro mutite dok se ne stvori ujednacena masa. Dodajte ekstrat i odmah premazite preko kore. Tortu ostavite malo nek odstoji na hladnom mestu, a potom je isecite na manje kockice i posluzite.
Prijatno!!!
loading...