Otvorena kafana u kojoj se napijete iako ne pijete

U Londonu je otvoren bar u kome su vlasnici smislili način kako da gosti osete dejstvo alkohola iako praktično ne popiju ni jedno piće. U baru “Alcoholic Architecture” možete se napiti na različite načine. Umesto da pijuckate koktel, ovde možete da ušetate u alkoholni oblak i da alkohol unesete u organizam preko pluća i očiju.

Kada gosti dođu u bar, ulaze u “koktel oblak“, gde je vazduh izmešan sa različitim alkoholnim pićima u odnosu 1:3. Jaki ovlaživači vazduha zadržavaju vlažnost na 140%, obezbeđujući zasićenje vazduha alkoholom koji ulazi u krvotok gostiju kroz telo tj. sluzokožu, a pre svega preko pluća i očiju. Udisanje alkohola znači zaobilaženje jetre, ali to sa druge strane znači da ćete se brže napiti: navodno 40% manje alkohola će izazvati isti efekat, a to ujedno znači i 40% manje kalorija.

Od gostiju se traži da nose na sebi posebnu zaštitu preko garderobe, koja podseća na pončo, kako im se nakon izlaska iz bara garderoba ne bi osećala na alkohol. Ovolika količina alkoholnih isparenja, takođe, znači da posetioci ne mogu da vide mnogo ispred sebe.

reklame

Vlasnici bara su sarađivali sa naučnicima i hemičarima kako bi izračunali maksimalnu bezbednu količinu vremena koju gosti smeju da provedu u oblaku tako da se mogu maksimalno zadržati sat vremena. Prema njihovim navodima, 40 minuta boravka u oblaku isto je kao da ste ispili jedno veliko piće. U baru se može popiti piće i na staromodan način, u čašama, tako da ko želi može dvostruko da uživa.

vesti-online.com / instagram.com/alcoholicarchitecture

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.