Američki naučnici došli su do neverovatnog otkrića. Morska alga dulsa (Palmaria sp.), raste duž obala Atlantika i pacifika i izgleda kao salata, a ima ukus baš kao slanina kada se isprži, dok je njena nutritivna vrednost duplo veća od kelja!

Naučnici su i ranije znali da je prepuna antidioksansa i vitamina, i da sadrži do 16 odsto proteina.

Pošto je otkriveno da ova vrsta algi može da se uzgaja, naučnici sa državnog univerziteta Oregon su proteklih 15 godina proveli u razvijanju novih vrsta. Ranije se koristila samo sušena dulsa, ali sveža je neverovatna. Država Oregon patentirala je ovu vrstu alge i trenutno se radi na eksperimentisanju da bi se videlo kako se ona može koristiti u ishrani.

reklame

Gurmani će sigurno hteti i ovu algu da probaju dok će i vegetarijanci moći da uživaju u slanini, makar lažnoj.

kurir.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.