Video-snimak propovedi sa tom po mnogima šokantnom rečenicom, koji je juče osvanuo na Jutjubu, bukvalno je zapalio internet, izazvao pravi šok i komentare poput „doživesmo i to da se pop vernicima žali na kvalitet droge“.

– Šta se dešava sa čovekom, porodicom, gradom, narodom koji odbaci blagoslov, a odbacuje ga svaki čovek, svaka porodica, svaki grad i svaki narod koji ne posećuje crkvu božju, liturgiju božanstvenu, jer šta će Gospodu poštovanje tamo iza nekakvih ćoškova, tamo ispod nekakvih dimnjaka, sulundara na ovaj ili onaj način, po ovom ili onom predanju? Koga ti to poštuješ, gde si ti to mene našao tamo, ja sam u crkvi, ja sam u liturgiji, tamo možeš i glas da mi čuješ, tamo možeš i telo da mi nađeš, da ga primiš, da se najedeš i da se napiješ, ako me tamo ne poštuješ, ne poštuješ ni mene ni crkvu moju. I onda, braćo i sestre, voda je skupa i preskupa, heroin loš i nikakav, ne pijemo više ni vodu nego nekakvu crnu tečnost – rekao je između ostalog sveštenik Rafailo, čija se crkva nalazi nedaleko od Budve.

reklame

On je u ekskluzivnoj izjavi za Alo pokušao da objasni zbog čega je na duhovnom predavanju pominjao tešku drogu i kako komentariše to što su njegove reči naišle na najrazličitije interpretacije.

– Ja sam rekao šta sam rekao, svako neka tumači po svojoj savesti. Nažalost, heroin je simbol 21. veka i nisam se ja doslovno žalio na kvalitet heroina, pa na šta bi to ličilo da jedan sveštenik konzumira heroin i još se time hvali na besedi? Govorio sam metaforički, o onome šta on simboliše, ne o heroinu kao supstanci, a to što sam pogrešno protumačen samo govori o nivou svesti do koje smo sada nažalost došli. Preporučio bih svima da poslušaju celu propoved, pa možda im sve bude jasnije! – rekao je otac Rafailo.

https://youtu.be/PmnFHVlZzgU

Alo.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.