Ako ste jedan od onih muškaraca koji su uvek živeli uz dobru kuvaricu, verovatno niste ni svesni koliko grzan život samca može da bude. Pogotovo kada je u pitanju njam-njam. Ovi recepti predstavljaju uputstvo za preživljavanje za ostavljene muškarce.
Ali kao što to mora biti, kada vas jednog dana draga konačno išutira iz stana ili pobegne za kuvara, za početak pročitajte ove recepe i možda budete ustanju da spasite sebi život!
FRANCUSKA KAJGANA
Umutiti jaja, posoliti, pobiberiti po ukusu. U zasebnom sudu rastopiti malo putera, sipati jaja i puter i mešati na tihoj vatri.
FRANCUSKA KAJGANA SA SIROM
Umutiti jaja, posoliti, pobiberiti po ukusu. Dodati malo sira (ementalera, kačkavalja, trapista ili srpskog sira, izgnječenog ili iseckanog) da se otopi.
FRANCUSKA KAJGANA S HLEBOM
Ispržiti kocke hleba na puteru i u to sipati dobro umućena jaja koja ste posolili po želji.
KAJGANA S MASLINAMA
Spremite jaja za klasičnu kajganu, pa dodajte dobro iseckane zelene ili crne masline. Sve dobro promešati i pržiti.
KAJGANA S PEČURKAMA
Iseckati pečurke i ispržiti ih na puteru. Kad budu pržene, dodajte im još malo putera i na njih sipajte dobro umućena jaja. Potom sve to ispeći.
KAJGANA SA ŠPARGLAMA
Prokuvati špargle oko deset minuta u ključaloj vodi, iseći ih na štapiće, posuti rastopljenim puterom, pa preko toga nasuti dobro umućena jaja i peći.
KAJGANA S PARADAJZOM
Krupan paradajz oljuštiti, povaditi semenke, iscediti svu tečnost pa ga onda iseći na kockice. Propržiti na ulju. Potom dodati malo putera i preko toga sipati dobro umućena jaja. Sve to zajedno ispeći.
KAJGANA S CELEROM
Skuvati celer u vodi, staviti ga u puter i nasuti preko toga dobro umućena jaja. Sve ispeći.
KAJGANA SA SPANAĆEM
Skuvati dobro spanać, iseckati ga, zatim preliti umućenim jajima, pa peći.
KAJGANA S BUBREZIMA
Iseckajte bubrege i ispržite na puteru. Preko toga prelijte umućena jaja i pržite.
KAJGANA SA ŠUNKOM
Iseći šunku ili slaninu na male kocke, dodati malo putera, preliti sve to jajima i peći. Ne soliti jer je šunka sama po sebi slana.
KAJGANA S TELEĆIM KREZLAMA
U dobro promešana jaja dodati malo iseckanih pečuraka. Dobro iskuvati teleće krezle u ključaloj vodi, očistiti, iseckati i staviti u sud, u kome su u jaja i pečurke. Dodati malo putera, staviti na vatru i dobro mešati.
…nastavak na sledećoj stranici…