ZIMNICA: Mleveni paradajz
ZIMNICA: Mleveni paradajz

Ovaj recept je od davnina i prenosi se sa kolena na koleno. Kad dodje zima i zaveje sneg, i te kako je lep da se pije i kao prilog uz neko jelo.

ZIMNICA: Mleveni paradajz
ZIMNICA: Mleveni paradajz

Sastojci:

  • 5 kg svežeg paradajza
  • 2 kašike soli ( ili po ukusu)
  • vezica celera (list)
  • 4 ljute papričice
  • 5 gr. salicila ( ili vinobrana)
  • malo ulja

Priprema:

Paradajz oprati, očistiti i samleti sa ljutim papričicama na mašini za meso sa krupnijim rupama. Dobro posoliti, dodati seckan list celera salicil i sve dobro izmešati. Poklopiti i ostaviti preko noći. Sutradan ponovio dobro izmešati sipati u flaše ne do vrha, već ostaviti deo izanad grla gde će te sipati po malo ulja da se ne bi kvario. Zatvoriti navojima i ostaviti na tamnom mestu i pokriti do zime i upotrebe…

reklame

stvarukusa.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.