Minjoni, minjon, kolač, recept, pixabay

Svaka poslastičarnica koja drži do sebe, u svojoj vitrini mora imati minjone. Evo kako da ih napravite.

Potrebno je:

5 jaja
5 kašika brašna
5 kašika šećera
4 žumanca
150 g šećera u prahu
1 kašika mleka
150 g margarina
kora od jedne pomorandže
fondan

reklame

Priprema:

1. Od 5 jaja, 5 kašika šećera i 5 kašika brašna umutiti patišpanj i ispeći u plitkom plehu.

2. Kada se patišpanj ohladi iseći ga na kocke ili krugove.

Fil:

3. Umutiti 4 žumanceta, dodati šećer i mleko i skuvati na pari.

4. Tome dodati 150 g umućenog margarina, izrendanu koru od 1 pomorandže i izmrvljene ostatke patišpanja.

5. Sve dobro pomešati pa stavljati na sečene kocke ili krugove i sastavljati ih.

6. Preliti fondanom u boji. U fil se po želji može dodati lešnik, orasi i rum.

recepti.com

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.