Svaka poslastičarnica koja drži do sebe, u svojoj vitrini mora imati minjone. Evo kako da ih napravite.
Potrebno je:
5 jaja
5 kašika brašna
5 kašika šećera
4 žumanca
150 g šećera u prahu
1 kašika mleka
150 g margarina
kora od jedne pomorandže
fondan
reklame
Priprema:
1. Od 5 jaja, 5 kašika šećera i 5 kašika brašna umutiti patišpanj i ispeći u plitkom plehu.
2. Kada se patišpanj ohladi iseći ga na kocke ili krugove.
Fil:
3. Umutiti 4 žumanceta, dodati šećer i mleko i skuvati na pari.
4. Tome dodati 150 g umućenog margarina, izrendanu koru od 1 pomorandže i izmrvljene ostatke patišpanja.
5. Sve dobro pomešati pa stavljati na sečene kocke ili krugove i sastavljati ih.
6. Preliti fondanom u boji. U fil se po želji može dodati lešnik, orasi i rum.
recepti.com
loading...