LJUBAV NA RADNOM MESTU
Image courtesy of stockimages at FreeDigitalPhotos.net

Da biste umočili svoje penkalo u korporativnu mastionicu, morate znati ovih 7 pravila za ljubav na radnom mestu.

LJUBAV NA RADNOM MESTU
Image courtesy of stockimages at FreeDigitalPhotos.net

Veze između šefova i sekretarica su postale toliko kliše, da su predmet brojnih viceva i tema raznih anegdota. Iako moderno društvo osuđuje veze između kolega, varnice će neminovno iskakati s vremena na vreme. Poznato je da stresne situacije zbližavaju ljude, a radno mesto jeste jedan od najvećeg izvora stresa za modernog čoveka.

Ako ste već zapeli da smuvate vašeg poslovnog sapatnika, evo kako da to uradite na pravi način:

LJUBAV NA RADNOM MESTU
Image courtesy of photostock at FreeDigitalPhotos.net

1. Ne kaže se džabe “kolega”

Izbegavajte muvanje sa nadređenima. Takav odnos može biti opterećen igrama moći i potčinjavanja iz kojih ćete najverovatnije izaći povređeni, potišteni, a možda i bez posla. Držite se onih sa iste pozicije na korporativnoj lestvici na kojoj ste i sami. Najbolje ako dotična osoba uopšte ne radi u vašem sektoru.

2. Pre nego što kolegi/kolegenici uputite seksi pogled dva puta razmislite

reklame

Razmislite dobro kakve posledice to može da ostavi na atmosferu na radnom mestu. Kada pokušate da muvate konobaricu u svom omiljenom kafiću, a stvari ne krenu onako kako bi ste želeli, uvek možete da napustite lokal. Sa muvanjem na poslu, stvari su ipak malo komplikovanije. I šta ako je u pitanju samo trenutna strast? Kako sutra da nastavite da radite zajedno kao da ničeg nije bilo? Seks za jednu noć ne bi trebao da vas košta toliko.

Ovde saznajte kako da smuvate KONOBARICU i zašto je to loša ideja

3. Važno je postaviti granice

Na primer: Šta se desi van kancelarije, ostaje van kancelarije. Nema iznenadnih tužbi za seksualno uznemiravanje, ni iskorišćavanja položaja. Nema posebnog tretmana na poslu, ni nezasluženih unapređenja i “unazađenja”…
Čak i uz poštovanje svih ovih ograničenja i pravila, mogu nastupiti nezgodacije, ali taj rizik ste prihvatili onog momenta kada ste odlučili da pomešate posao i zadovoljstvo…

4. Tajnost može imati afrodizijačko dejstvo

Veoma je važno biti diskretan i dobro sakriti vezu od ostalih i to iz više razloga. Ako se veza brzo završi, biće manje neprijatnosti. Što manje ljudi zna zašto svaki čas trčite nešto da “kopirate” to bolje. Ako ste novi u firmi, definitivno je bolje da odmah ne steknete “reputaciju”. Izbeći ćete tračeve, smicalice i razne neprijatnosti. Izbeći ćete da vaša ili partnerova karijera trpi zbog toga što vam gaće spadaju…

5. Ponašajte se kao tajni agent

Ulazite u ofis u različito vreme, krećite kući odvojeno. Vodite računa da nije dovoljno samo par minuta razmaka…ako ne želite da vas provale. Kolege nisu veverice!

6. Ne očekujte da vaš “nestašluk” zauvek ostane tajna

Posle par meseci tajnog viđanja morate da skontate da li vas u svemu tome pali upravo ta tajnovitost ili ste počeli da gajite iskrena osećanja za tu osobu. Ako se neko od vas dvoje drugačije oseća, jedino je fer prekinuti sve.
Ukoliko ste oboje na istoj talasnoj dužini, samo napred! Od momenta kada vaša veza postane ozbiljna, nema više smisla skrivati je. Samo pokušajte da se obuzdate ped kolegama. Niko ne voli da prisustvuje vašem tepanju i cmakanju.

7. Šta kad dođe do kancelarijskog raskida?

Ne tražite razumevanje od kolega. Najbolje što možete da dobijete je “Rekao sam ti ja…” Izbegavajte da plačete na radnom mestu ili jecate za radnim stolom. To iritira još više nego tepanje i ljubakanje u radno vreme. Tugujte u slobodno vreme, van prostorija firme. Ako treba, uzmite bolovanje ili odmor. Kad ojačate dovoljno da možete da radite ponovo, vratite se na posao, ali se za svaki slučaj krijte još neko vreme iza fikusa kad vaš(a) bivši/bivša prolazi…

yourtango.com/besnopile.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.