Letnja poslastica
Letnja poslastica

Letnja poslastica za koju vam ne treba puno vremena da napravite. Iznenadićete svoje goste ukusnim kolačem  koji ćete iznova praviti

POTREBNO JE:

reklame

– 24 komada keksa petit-ber
– 4 kesice praha pudinga od vanile
– 8 kašika žutog šećera
– 1/3 margarina (250g)
– 1,6 l mleka
– 1 kesica vanilin šećer
– 1 tegla kupina želiranih džem-fiksom
– 1 kašika čokolade u prahu
– 3 kašike kokosa
– 1/2 male kesice čokoladnih mrvica

PRIPREMA:

Sipati u dublju šerpu mleko, a odvojiti jednu šolju da se razmuti puding prah. U mleko staviti šećer i vanilin šećer i kada se mleko dovoljno zagreje, pre vrenja, sipati razmućen puding i mešajući kuvati dok se ne zgusne, ne sme da curi. U vreli puding ubaciti margarin i promešati da se margarin otopi.

Kupine sam ranije pripremala kao zimnicu tako što sam ih prokuvala sa džem-fiksom i sipala u teglu. Mogu i sveže kupine da se sada prokuvaju sa džem-fiksom ili sa kašikom gustina. Bitno je da se osete kupine da su sveže a da opet imaju i gustinu, koja se postiže tretiranjem na opisan način. Ako nemate ovako pripremljene kupine, može poslužiti i džem od kupina iz prodavnice.

Nekoliko kašika pudinga odvojiti za odozgo i umešati čokoladu u prahu i ostaviti sa strane.

Uzeti vatrostalnu dublju činiju ili odgovarajuću drugu posudu i na dno staviti 6 komada keksa. Preko staviti red kupina pa red vrućeg pudinga. Opet staviti red keksa, pa kupine i puding i još jednom to ponoviti. Znači treba da se imaju 3 reda kupina i 3 reda pudinga.
Preko staviti četvrti red keksa i čokoladni puding koji smo ranije pripremili.
Posuti kokosom i čokoladnim mrvicama i ostaviti da se ohladi a onda ga staviti u frižider da se dobro ohladi.

Posle nekoliko sati hladjenja, mada sam ja sekla tek sutradan, iseći tortu na kocke i poslužiti.

Torta je lagana, ukusna i dobro ohladjena u ovim toplim danima može da zameni sladoled.

Savet

Količina šećera može da se poveća ako volite više slatko. Voće može da bude sveže ali ovako tretirano sa džem fiksom ono ostaje sveže a bude u žele masi, koja se odlično dopunjuje sa pudingom.

Recepti za sve

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.