LAGANJE I MULJANJE: Da li ste vi osoba koja stoji iza obećanja?

0
335
LAŽOVA

LAGANJE I MULJANJE: Nekada je reč bila kao ugovor danas, umesto pisanja i potpisivanja ljudi bi se rukovali i jedno drugom davali reč. Da li vi, kada nešto nekom obećate, znate da ćete to ispoštovati, i da li ta osoba može da računa na vaše obećanje?

 

Najlakše je obećati nekome nešto, održati obećanje već malo teže, ali održati obećanje koje nije bilo rečeno, najteže. Otprilike to izgleda ovako…

Drugarica Maja vas pita zašto joj se Goca ne javlja u poslednje vreme i ne odgovara na njene pozive? A vama je Goca rekla da joj je Maja dosadna i da je nervira. Šta uraditi?

Iako vam Goca nije napomenula da ne kažete Maji, podrazumeva se da nećete, jer ste dobre drugarice – znači ćutanje. Ovaj primer prećutnog obećanja jednostavan je i očigledan.

Još komplikovanija je sledeća situacija, koja je i češća.

Drugarica ima novog dečka za koga znate da je loš izbor, ne sviđa vam se, i stvarno mislite da nije za nju. Ne znate šta da uradite i šta da joj kažete kad vas pita za njega, da li da slažete ili (pošto ste bliske drugarice) da joj kažete šta stvarno mislite. Evo mogućih odgovora.

 

LAGANJE I MULJANJE

a) Reći ćete joj da je on kreten i očekujete da će vam se zahvaliti što ste joj baš vi otvorili oči. Razmislite ponovo – ona vam NEĆE zahvaliti, ona je ludo zaljubljena u njega i sve joj je ljubičasto. Ako kažete za njega da je kreten, u njenim očima ćete i vi ispasti to isto. Bolje probajte nešto suptilnije.

Pročitajte i  Influenseri to rade ovako: 5 stvari koje nikako ne smeš da objavljuješ na Instagramu ako želiš da imaš uspešan profil

b) Reći ćete joj da je on glupak, kreten i da ne želite da budete pored nekog ko se viđa sa takvim tipom. Divno! Rekli ste joj i da je kreten, i da je glup, i da ne želite više da se družite sa njom. Ona će vam sigurno odgovoriti da i NE MORATE da budete tu. Prosto će vas drugarica obožavati. Morate pažljivo da odabirate reči jer je ona u takvoj situaciji osetljiva na bilo koga kome se ne sviđa njen dečko.

Da li ste dobar lažov

c) Reći ćete joj da joj izbor nije baš najbolji, mogla bi da nađe boljeg dečka, i ne bi bilo loše da promisli malo. E, TO je pravi odgovor. Iako ona nastavi da se viđa sa njim, vi budite tu pored nje i pružite joj podršku u svakom trenutku, ostanite drugarice. Ako vas posle nekog vremena ponovo upita za mišljenje, budite iskreni, ali blagi sa rečima. Neka sama uvidi da li je on za nju ili nije.

d) Reći ćete joj da ako misli da bude sa njim, pravi ogromnu grešku, i da vam ne pada na pamet da kada se sve raspadne budete tu i tešite je dok plače. Uh-uh! Baš ste neki prijatelj. Samo ćete je razbesneti i što pre će otići njemu. Grešite ako se postavite ovako. Time pokazujete da joj i niste baš neka dobra drugarica, jer prava drugarica je uvek na strani svoje drugarice, i šta god ona da uradi, pa i pogreši u nečemu, ona ostaje pored kao podrška, kao sigurna strana u celoj priči.

 

zivot.krstarica.com


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen − 8 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.