Kuvani pindžur: Nijedna jesen ne može da prođe bez ove pikantne i ukusne hrane koja je čest gost na trpezarijskom stolu, posebno kada su slave…
Sastojci
- 8 kg očišćene paprike
- 2 kg oljuštenog patlidžana
- 3 l vode
- 2 dl ulja
- 0,5 l sirćeta
- 150 g soli
- 200 g šećera
- 5 g bibera u zrnu
- 8 dl ulja
- 4-5 ljutih feferona (po želji)
Priprema
reklame
U posudu stavite vodu, ulje, sirće, so, šećer i biber u zrnu, dodajte papriku i kuvajte dok ne omekša.
Izvadite papriku uz pomoć cediljke i u istu vodu stavite da se kuva patlidžan. Kad je gotov, takođe ga pomoću cediljke izvadite u posebnu posudu.
Skuvane papriku i patlidžan sameljite na mašini za meso.
Sve pomešajte, dodajte ulje, ljute feferone (po želji) i kuvajte oko 3 sata.
loading...