Rolat s orasima i pavlakom divan, sočan, brz, bez brašna i što je najvažnije gotov za celih 20 minuta
Sastojci:
4 jaja
4 kašike šećera
1 vanilin šećer (burbon)
50 g mlevenih oraha ili lešnika
200 g kisele pavlake
po želji šećera u prahu
Priprema:
Umutiti 4 beelanca u sneg, dodati 4 kašike šećera, 1 vanilin šećer (burbon), 4 žumanca i 50 g mlevenih oraha ili lešnika. Lešnike obavezno propržiti, sasvim drugu aromu daju.
Smesu istresti u tepsiju dimenzija cca 30×30 cm, obloženu papirom za pečenje, i peći na 180 °C nekih 12-15 minuta, u zavisnosti od pećnice.
Kad je pečen, biskvit istresti na krpu. Odmah skinuti papir za pečenje. Ako ne ide, prekriti preko papira malo vlažnom krpom i posle par minuta probati opet.
Nakon toga namazati biskvit kiselom pavlakom i urolati.
Kisela pavlaka možete po želji zasladiti.
Napomene:
1. Možete i udvostručiti količinu pa peći u velikoj tepsiji od rerne.
2. Nekad se zna dogoditi da rolat pukne ili tokom skidanja papira za pečenje ili kad se umotava, ali ne brinite zbog toga. Kada se uvije u rolat, premažite ga s malo kisele pavlake i pospite mlevenim orasima ili lešnicima, i ništa se neće primetiti!