Ova pica je prekrivena čistim 24 karatnim zlatom! Ukoliko rešite njome da omastite brk, postaćete lakši za 2.000 dolara.
Međutim, svoju porudžbinu moraćete da uputite restoranu 48 sati unapred, a evo po čemu je sve zlatna pica izuzetna:
Njeno testo je crne boje, ali se za to ne koriste nikakvi veštački dodaci – u pitanju je mastilo koje proizvode sipe. Na testo se stavlja Stilton sir koji u Njujork stiže direktno iz Engleske. Kada se testo sa sirom zapeče, preko se dodaju minjoni od pačeće džigerice, pa se onda sve oblaže trakama čistog zlata i posipa zlatnim prahom. Nakon toga se na picu rendaju tartufi iz Francuske, kavijar jesetre iz Kaspijskog mora, a sve se aranžira posipanjem cvetnih latica.
“Ljudi su šokirani, jer nemaju priliku da vide sve ove specijalne i dragocene namirnice u samo jednom jelu. Veoma je skupo, ali je i jako ukusno” – kaže kuvar njujorškog restorana.
Eto koliko košta da kakite zlatna govanca 😀