Kremasti zapečeni kukuruz
Kremasti zapečeni kukuruz

Ovako pripremljen kukuruz je idealan kao utešna hrana ali i hrana koja greje dušu i telo

SASTOJCI

pola šolje mleka
1/2 šolje neutralne pavlake
2 kašike putera
1/2 kašika šećera
2 kašike brašna
kašičica soli
4-5 šolja kukuruza šećerca
2 jajeta
1/2 šolje rendanog kačkavalja
iseckan vlašac za dekoraciju, po želji

reklame

Zagrejte rernu na 200 stepeni C. Nauljite vatrostalnu posudu ili dublji pleh, piše stvarukusa.rs

U dubljem tiganju srednje veličine zagrejte neutralnu pavlaku, 1/4 šolje mleka, šećer i puter i zagrevajte na srednjoj vatri. Dok se greje smesa s pavlakom pomešajte brašno i preostalo mleko (1/4 šolje).

Kada smesa s pavlakom počne da vri, dodajte polako mešavinu mleka i brašna i mešajte dok se sve ne zgusne (između 30 sekundi i 1 minuta).

Sklonite smesu s ringle i dodajte joj šećerac i so. Sve dobro promešajte.

Umutite dobro jaja i dodajte polako pripremljenoj smesi sa šećercem neprestano mešajući.

Smesu sipajte u prirpemljen pleh i pecite oko 30 minuta u zagrejanoj rerni. Nakon 25. minuta pečenja pospite jelo rendanim kačkavaljem i vratite u rernu još 5 minuta.

Gotovo jelo izvadite iz rerne i ostavite da se hladi 10-15 minuta, a pre serviranj po želji pospite iseckanim vlašcem.

stvarukusa.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.