GRILOVANO POVRĆE: Recept za jelo koje uvek treba imati na stolu

Mešavina začinskih trava ovom zdravom jelu daje poseban ukus. Povrće može biti prilog uz meso ili glavno jelo uz dodatak nekog sira.

Sastojci

  • 2 tikvice
  • 1 veći plavi patlidžan
  • 2 zelene paprike
  • 2 paradajza
  • 1 glavica crnog luka
  • maslinovo ulje
  • sušena ili sveža mešavina provansalskih začinskih trava (majčina dušica, majoran, ruzmarin i lavanda)
  • so, biber

Priprema

reklame

1. Povrće oprati, očistiti i iseći na kolutove. Staviti ga u veću posudu za salatu, preliti uljem, posuti mešavinom provansalskih začinskih trava, posoliti i pobiberiti. Dobro izmešati kako bi svo povrće bilo ravnomerno prekriveno ovom mešavinom. Posudu prekriti providnom folijom i ostavite da stoji sat, dva.

2. Za to vreme pripremite roštilj. Grilovati povrće kratko. Služiti uz feta sir ili kao prilog nekom mesu.

stvarukusa.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.