5. ZABORAVLJATE DA PROTRESETE KALUP S TESTOM

U skoro svakom receptu postoji savet da testo, nakon što ga sipate u kalup, protresete. Mnogi ovo ne rade, pa dobiju površinu kolača koja je kvrgava.

6. BELANCA ODJEDNOM DODAJETE U UMUĆENA ŽUMANCA

Greška koju mnogi prave u nastojanju da što pre završe s pripremom kolača jeste naglo dodavanje prethodno umućenih belanaca u smesu. Naime, na ovaj način oni postaju vodeni, gube penastu strukturu, pa testo nakon pečenja u sredini ostaje vlažno. Umućena belanca treba nežno dodavati kašikom malo-pomalo i potom ih nežno sjediniti s masom za testo.

reklame
zašto vam kolači ne uspevaju
zašto vam kolači ne uspevaju

7. PREDUGO OSTAVLJATE ŽUMANCA I ŠEĆER BEZ MUĆENJA

Brojni recepti, posebno oni za torte, počinju sjedinjavanjem žumanaca sa šećerom i njihovim mućenjem, ali ako to ne radite kako treba, u startu možete uzrokovati lošu teksturu biskvita. Naime, šećer se veže za žumance i stvaraju se kristali, koje je nakon pauze u miksiranju teško razbiti i pretvoriti u glatku teksturu, pa se onda i sastojci koji se potom dodaju teško vežu u homogenu masu.

kurir.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.