GENIJALNO PISMO DIREKTORA ŠKOLE: Poruka koja je oduševila roditelje i osvojila društvene mreže
Recite svome detetu da je sve u redu, da ima pravo da dobije i lošu ocenu...

Početak nove školske godine znači i lov na odlične ocene. Nema deteta koje ne želi da dobije najbolju ocenu, ali ponekad roditelji vrše preveliki pritisak na svoju decu.

Učenicima petog razreda profesorka Milena Janković iz Osnovne škole Jagodnjak u u Hrvatskoj, roditeljima svojih učenika podelila je legendarno pismo. Autor ovog pisma je jedan singapurski direktor koji ga je uputio pre sezone testiranja roditeljima. Načelnik opštine Anđelko Balaban, čija je kćerka Iva jedna od učenica u razredu Milene Janković objavio je ovo pismo koje su roditelji dobili na Facebooku.

“Dragi roditelji,

približava se vrijeme ispita. Znam da ste zabrinuti i želite da vaše dijete bude uspješno.

Volio bih, međutim, kada biste razmislili o tome da među djecom koja pristupaju ispitima ima budućih umjetnika kojima matematika možda neće biti bitna u životu.

Ima i budućih poduzetnika, kojima za uspjeh u poslu zaista nije bitna ni povijest, ni književnost.

Ima i budućih glazbenika kojima stvarno nikada neće trebati kemija.

Ako vaše dijete dobije odlične ocjene na kontrolnom, radujte se, to je sjajno. Međutim, ako ocjene ne budu dobre, molim vas, nemojte zbog njih potkopati samopouzdanje svom djetetu, nemojte samljeti njegovo dostojanstvo. Recite mu da je sve u redu, da ima pravo dobiti lošu ocjenu. Da je riječ samo o jednom ispitu, a da ga u životu čekaju puno važnije stvari u kojima će se dokazivati.

Recite mu, bez obzira koju ocjenu je dobilo, da ga volite i da ga ne osuđujete.

Molim vas, recite tako svojoj djeci i pratite kako će osvojiti svijet. Ne dopustite da im jedan ispit ili jedna loša ocjena oduzmu snove i zanose. Recite im, na kraju, da ne moraju biti liječnici ili inženjeri da bi bili sretni.

Srdačno,

Vaš direktor”.

reklame

dnevno.hr

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.