Flekice sa kupusom su dobro znano starinsko jelo koje vam je baka sigurno nekada spremala.
SASTOJCI
– 1 crni luk
– 100 g slanine
– 1 kašika šećera
– 1 kašičica aleve paprike
– 1 kg kupusa
– 1/2 kg testenine
– so, biber
– malo supe (od kocke)
PRIPREMA:
1. Kupus operite, očistite i odstranite mu sve tvrde delove. Isecite ga na kockice ili izrendajte na krupnije komade, pa ga dodatno iseckajte. Posolite ga i ostavite da odstoji oko 20 minuta.
2. Slaninu iseckajte na manje kockice, pa je propržite na malo ulja. Luk takođe iseckajte na sitno i dodajte ga slanini. Pospite kašikom šećera i dinstajte dok ne dobije zlatnu boju.
3. Ubacite seckan kupus, podlijte s malo supe i dinstajte dok ne omekša.
4. Za to vreme skuvajte testeninu.
5. U kupus dodajte alevu papriku, začinite, dodajte testeninu i sve lagano pomešajte. Jelo poslužite toplo.
kurir.rs