Drugi nas ponekad bolje vide od nas samih: 10 vrlo suptilnih pokazatelja da si vrlo privlačna a nisi toga svesna
Drugi nas ponekad bolje vide od nas samih: 10 vrlo suptilnih pokazatelja da si vrlo privlačna a nisi toga svesna

Svi znaju da se naša percepcija nas samih razlikuje od onoga kako nas drugi vide. Mnoge su žene previše kritične prema svom izgledu i pokušavaju da promene previše stvari na sebi, ali pune usne i duge noge nisu najvažniji kriterijumi lepote.

Bright Side naišao je na nekoliko fascinantnih činjenica o ženskoj privlačnosti koji će ti možda promeniti mišljenje o tvojoj lepoti, na bolje.

Plavuše privlače više pažnje

Mnoga istraživanja pokazuju da plavokose žene dobijaju više poziva za ples i da muškarci s njima češće razgovaraju. Plavokose žene treba da znaju: priroda ti je već dala bonus pa te promena boje kose neće učiniti privlačnijom. Ali one koje imaju crnu, smeđu ili crvenu kosu ne treba da se osećaju loše zbog toga – tajna privlačnosti nije samo u boji kose.

Važan je oblik grudi, a ne veličina

reklame

Postoji stereotip koji kaže da što su grudi veće, to je žena privlačnija. Ali u stvari to nije istina. Studije pokazuju da se grudi prosečne veličine smatraju najatraktivnijima i njihov oblik je muškarcima jako bitan. Grudi koje izgledaju dobro ne moraju biti ogromne da bi izgledale privlačno.

Prijatan miris povećava privlačnost nečijeg lica

Parfem nije samo način da budeš drukčija nego i način da izgledaš privlačnije. U studiji koju je sproveo Monel Hemical Senses Centar, muškarci i žene su zamoljeni da ocene fotografije žena. Tokom eksperimenta, istraživači su raspršili mirise ribljeg i ružinog ulja u različitim srazmerama. Kad je dominirao prijatan miris ružinog ulja, ispitanici su fotografije rangirali više. Ako želiš da koristiš ovo znanje u svom svakodnevnom životu, trebalo bi da znaš da mirisi koji su prejaki mogu imati suprotan učinak pa budi oprezna.

Ako je lice mladoliko, oblik tela je manje važan

Majke znaju šta rade kad uče svoje ćerke da brinu o svojoj koži dok su mlade. Studije su dokazale da se ženska privlačnost uveliko oslanja na to kako mlado lice izgleda. To je zbog činjenice da mladoliko lice signalizira drugim ljudima da je žena zdrava i da ima dobar reproduktivan sistem.

Drugi nas ponekad bolje vide od nas samih: 10 vrlo suptilnih pokazatelja da si vrlo privlačna a nisi toga svesna
Drugi nas ponekad bolje vide od nas samih: 10 vrlo suptilnih pokazatelja da si vrlo privlačna a nisi toga svesna

Lepe noge privlače podjednako pažnje koliko i grudi i zadnjica

Grudi nisu najprivlačniji deo ženskog tela. Ovo možda zvuči suludo, ali je istina: mnoge žene misle da su njihove noge najatraktivniji deo tela. Iskoristi to!

Visoki ženski glasovi su prijatniji za slušanje

Ako imaš visok glas, već si privlačnija od mnogih drugih žena. Studije pokazuju da se žene s dubljim glasom smatraju i manje privlačnima. U zavisnosti od toga s kim razgovaraš i o čemu se razgovara, možeš učiniti da tvoj glas bude dublji ili viši kako bi postigla potreban učinak.

Duge noge nisu atraktivne kao srednje duge

Zbog toga će žene koje nemaju duge noge biti vrlo srećne. Dokazano je da se noge prosečne veličine smatraju najatraktivnijima. Važan su znak dobrog fizičkog zdravlja.

Spinalna krivina donjeg dela leđa ima učinak na atraktivnost

Atraktivni kukovi i stražnjica su, naravno. Ali ima još nešto što ima još veći učinak na atraktivnost: kičmena kriva donjeg dela leđa. Kao što se ispostavilo, kad su žene trudne, razvija se kičmena kriva za koju se veruje da je vrlo atraktivna.

Saosećajnost povećava privlačnost

Ako si saosećajnija osoba, ljudi će te voleti. Niz naučnih studija dokazao je da žene jako cene uslužnost i brigu.Isto tako, suprotan pol misli da su brižne žene izuzetno ženstvene i privlačne.

Nagnuto lice izgleda privlačnije

Kad se bilo koje lice nagne, izgleda privlačnije. A ono što je smešno, osoba koja je manje privlačna prije naginjanja, postaće privlačnija.

miss7zdrava.24sata.hr

loading...