Postoji ta nevidljiva sila koja utiče na nas, bilo da je u pitanju vreme provedeno u krevetu ili van njega. Ona remeti uživanje, umanjuje seksualnost i sprečava vas na putu do ispunjenja svih vaših želja, a njeno ime je stid.

Stid je definisana kao intenzivno, bolno osećanje ili iskustvo prouzrokovano verovanjem da nismo vredni ljubavi. Postoje različite vrste stida, a jedan od najučestalijih je upravo seksualni stid. Osobu može biti sramota svog tela, seksualnosti, želja ili se mogu osećati grešno tokom ljubavnog čina.

Dobra vest jeste ta da se osoba može, na nekoliko načina, osloboditi ove sile koja ih sputava u maksimalnom uživanju. Za ovaj poduhvat potrebno je dosta vremena i strpljenja, ali rezulati će učiniti da se oslobodite “kaveza” koji vas sprečava da imate seks iz snova.

reklame

Identifikujte zbog čega osećate stid

Možda oduvek želiš grub seks, ali misliš da će te zbog toga neko osuditi. Druga opcija je da ne želiš da partner vidi tvoje gole grudi. Kada god osetiš sramotu razmisli zbog čega je ona tu i šta ju je prouzrokovalo. Važno je i da shvatiš ko te je doveo do ubeđenja da ukoliko nešto uradiš možeš biti odbijena, etiketirana ili manje voljena.

Odluči da li se slažeš sa svojim stidom

Kada znaš kako je nastao i šta označva, odluči da li se slažeš sa svojim stidom. Smatraš li da te određene seksualne želje čine lošom osobom? Da li su tvoje grudi zaista toliko čudne? Uglavnom, ova uverenja ne kreiramo sami, već prihvatamo mišljenja i stavove okoline.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.