Ako su Fejsbuk i Instagram bilo kakvi pokazatelji modernih ljubavnih odnosa, onda to znači jedno: slikaj ili se nije dogodilo.

 

Nekada smo morali da koristimo telefonske imenike i govornice kako bi došli do simpatije ili je čekali nakon škole u dvorištu ili obližnjem parkiću, kako bi je videli. Danas je dovoljno da upalimo mobilni i odmah vidimo gde je, s kim i šta radi.

reklame

Iako nam to uveliko olakšava stvari, Fejsbuk i Instagram kao da su postali merilo toga koliko su srećni moderni parovi.

Moderna romantika tako obuhvata ljubavne hashtagove, promene statusa veze, profilne slike s boljom polovinom, statuse o ljubavi… Nema čega nema, ali takve aktivnosti mogle bi otkriti puno toga o vašem odnosu. Naime, one ne moraju nužno značiti da su takvi parovi u srećnoj vezi.

TVOJ DEČKO I NJEGOVA DRUGARICA: Ako prekrši ova pravila, nek se nose i on i ona!

Zapravo, brojna istraživanja ističu sve suprotno od toga, a to je da srećni parovi nisu toliko aktivni na društvenim mrežama te nemaju toliko veliku želju da baš svima pokažu koliko se vole.

Drugim rečima, postoji jasna veza između toga koliko ste zadovoljni svojim odnosom i toga koliko često objavljujete stvari o njemu na društvenim mrežama. Srećni parovi generalno objavljuju manje takvih sadržaja. Njima je bitnije da su zajedno, a ne da objavljuju statuse o tome da su zajedno.

Srećni parovi jednostavno nemaju ništa da dokazuju i umesto da troše vreme na virtualni svet, oni uživaju u trenutku pa su u njemu prisutni 100 posto.

To ne znači da oni baš nikada ne objavljuju zajedničke slike i slično, ali objave jednu-dve s vremena na vreme.

U koju kategoriju vi spadate?

index.hr

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.