ćufte od sarme pixabay

Slasni zalogajčići neodoljivo podsećaju na omiljeno zimsko jelo Srba

SASTOJCI:

450 g mlevenog mesa (najbolje mešanog)
1 crni luk, srednje veličine
450 g kiselog kupusa, dobro oceđenog
220 g krem sira
2 šolje začinjenih prezli
1 jaje

reklame

PRIPREMA:

1. Na ulju propržite iseckan crni luk i mleveno meso dok meso ne bude lepo isprženo (oko 10 minuta). Prženo meso procedite i odložite sa strane, piše Stvarukusa.rs.

2. Mesu dodajte sitno iseckan i proceđen kiseli kupus i krem sir. Sve dobro promešajte. Pokrijte smesu i držite u frižideru oko 2 sata.

3. U maloj posudi umutite jaja, a u drugu posudu stavite prezle začinjene po želji. Od smese s kupusom i mlevenim mesom oblikujte ćufte, pa ih uvaljajte u jaja, pa u prezle i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje.

4. Pecite ćufte u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C oko 15 minuta, dok lepo ne porumene.

stil.kurir.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.