Slasni zalogajčići neodoljivo podsećaju na omiljeno zimsko jelo Srba
SASTOJCI:
450 g mlevenog mesa (najbolje mešanog)
1 crni luk, srednje veličine
450 g kiselog kupusa, dobro oceđenog
220 g krem sira
2 šolje začinjenih prezli
1 jaje
PRIPREMA:
1. Na ulju propržite iseckan crni luk i mleveno meso dok meso ne bude lepo isprženo (oko 10 minuta). Prženo meso procedite i odložite sa strane, piše Stvarukusa.rs.
2. Mesu dodajte sitno iseckan i proceđen kiseli kupus i krem sir. Sve dobro promešajte. Pokrijte smesu i držite u frižideru oko 2 sata.
3. U maloj posudi umutite jaja, a u drugu posudu stavite prezle začinjene po želji. Od smese s kupusom i mlevenim mesom oblikujte ćufte, pa ih uvaljajte u jaja, pa u prezle i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje.
4. Pecite ćufte u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C oko 15 minuta, dok lepo ne porumene.