Ideja za obrok koji će oduševiti vaše mališane.
Napravite čokoladne kroasane koje možete držati u zatvorenoj kutiji tri dana nakon pečenja.
Sastojci:
reklame
- 1 paket (500 gr) lisnatog testa (otkravljenog, ali hladnog)
- 200 g čokoladnog namaza
- 1 jaje (plus 1 kašika vode)
Priprema:
Ugrejte rernu na 180°C. Pripremite pleh, postavljen papirom za pečenje. Pospite radnu površinu sa malo brašna i odmotajte rolnu lisnatog testa.
Izravnjajte ga oklagijom. Isecite trouglove oštrim nožem ili nožem za picu.
Na svaki trouglić stavite po jednu kašiku čokoladnog namaza i onda urolajte kroasan, počevši od najšireg dela ka vrhu.
Stavite na pleh i lagano, prstima savite kroasan u oblik polu-meseca.
U manjoj činiji umutite jaje sa kašikom vode i premažite kroasane.
Pecite od 25 do 30 minuta ili dok kroasani ne porumene.
Izvor: lakirecepti.rs www.stvarukusa.rs
loading...