čokoladni kolač, foto pixabay

Čokoladni kolač je mnogim omiljeni dezert, ali ovakva poslastica je često vrlo teška, zasitna i prepuna šećera i praznih kalorija.

Ako želite da isprobati ekspresnu verziju popularnog slatkiša, napravite ovaj dijetalni čokoladni kolač.

SASTOJCI:

reklame

1. grupa sastojaka: 3/4 šoljice brašna
1 šoljica šećera (bolje smeđeg ili kokosovog)
2 pune kašike kakaa u prahu
1 kašičica soli
1 kašičica praška za pecivo
3/4 kašičice sode bikarbone
2. grupa sastojaka: 1 jaje
1/2 šoljice mleka
2 kašike ulja
1 kašičica ekstrakta vanile
1/2 šoljice vode

Priprema:

1. U činiji za miksanje stavite prvu grupu sastojaka (brašno, šećer, kakao, so, prašak za peciva i sodu bikarbonu).

2. U posebnoj posudi izmešajte sastojke iz druge grupe, dodajte ih prvima, pa sve dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu i glatku smesu.

3. Zagrejte pola šoljice vode i kada prokuva dodajte je u smesu, pa sve dobro izmešajte.

4. Zagrejte rernu na 180 stepeni, smesu sipajte u kalup, pa pecite oko 30 do 40 minuta.

Kolač isecite na 12 kriški kada se ohladi i poslužite. Svaka kriška ima 200 kalorija, pa tako možete lakše da kontolišete njihov unos.

stil.kurir.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.