Bogata BAKLAVA sa orasima: Originalan recept iz Bosne

Pripremite popularnu poslasticu na ovaj način, i ona će se bukvalno topiti u ustima, a gosti će tražiti još!

Nema ko ne voli baklavu!

Vole je i deca i odrasli, lako se sprema, može da stoji više dana u frižideru, a da se ne pokvari… Mnogo je razloga da napravite baklavu!

reklame

Ako niste sigurni koji recept da sledite, evo originalnog koji nam stiže iz srca Bosne, gde se trpeza na praznik, ali i običnim danima ne može zamisliti bez ovog slatkiša!

Sastojci:

  • 1 kg gotovih jufki (kora) za baklavu,
  • 900 g mlevenih oraha,
  • 100 g krupno seckanih oraha,
  • 150 g šećera,
  • 250 g putera i
  • 100 ml ulja.

Za agdu (preliv): 1 kg šećera, voda i limun.

Priprema:

Pripremiti preliv – sipajte šećer u lonac i prelijte ga vodom (da vode bude dva prsta iznad šećera). Kuvajte oko 20 minuta na jačoj vatri, može i manje, preliv ne sme da bude previše gust. Gustina treba da bude između sirupa i vode. U skuvan preliv dodajte limun isečen na kriške. Ostavite da odstoji, jer preliv mora dobro da se ohladi pre nego što se njime prelije baklava.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.