Da li neko može da odoli kada domom zamirišu pekarske kiflice? Dokazano je da je jedan od najpoželjnijih mirisa miris sveže pečenog hleba, a ovo je prilično slično
Sastojci
1200 gr. brašno
600 ml. mineralne vode
100 ml. mlaka voda
200 ml. ulje
1 1/2 kašika kvasac
1 kašika šećera
1 kašika soli
3 kašika ulja
krupna sol
100 gr. margarina
Priprema
1. U 100 ml. mlake vode promesajte kvasac sa kašikom šećera i kašika brašno i ostavite da nadođe
2. Brašno promešajte sa soli pa dodajte nadošli kvasac, mineralnu vodu koju ste zagrejali da bude mlaka i ulje i zamesite glatko testo
3. Premažite ga malo uljem i ostavite da nadođe
4. Kidajte loptice veličine breskve, rasukajte četvrtasto, zasecite nožom i premažite malo margarinom i zarolajte
5. Ređajte u pouljen pleh
6. Premažite ih uljem i pospite krupnom soli i ostavite da nadođu
7. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok porumene
8. Odmah ih premažite s malo uljem da imaju lep sjaj
Prijatno
Savet
Od testa za ove kiflice možete napraviti i pekarski hleb ..napravite loptice, premažite ih uljem, pospite soli i ostavite da nadođu pa ih pecite dok porumene…
Izvor: receptizasavrsenajela.blogspot.ba