Osnovni sastojci:
Brašno, ulje, šećer, jaja, mleko, kvasac
Sastojci
- 750 g brašna
- 1 dl ulja
- 4 kašike šećera
- jaje
- žumance
- 1/2 l mleka
- svež kvasac, 40 g
- malo soli
- prah šećer
- kesica vanilin šećera
- ulje za prženje
Priprema
- Kvasac rastopite u 1 dl toplog mleka sa malo šećera i malo brašna i pustite da naraste.
- Dok raste umutite jaja s ostatkom mleka, šećera i malo soli, dodajte narasli kvasac, pa polako dodajte brašno i ulje uz stalno mešanje varjačom.
- Ostavite testo na toplom da dvostruko naraste pa premesite, razvucite ga na 1 cm debljine i čašom ili modlom vadite krofne.
- Ostavite ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržite u vrelom ulju.
- Gornju stranu (naraslu) stavljajte u ulje.
- Pospite ih prah šećerom u koji je dodat vanilin šećer.
IZVOR: stvarukusa.rs
reklame
loading...