Bakine krofne: Recept za krofne kakve niste jeli od detinjstva!
Bakine krofne:

Osnovni sastojci:

Brašno, ulje, šećer, jaja, mleko, kvasac

Bakine krofne: Recept za krofne kakve niste jeli od detinjstva!
Bakine krofne

Sastojci

  • 750 g brašna
  • 1 dl ulja
  • 4 kašike šećera
  • jaje
  • žumance
  • 1/2 l mleka
  • svež kvasac, 40 g
  • malo soli
  • prah šećer
  • kesica vanilin šećera
  • ulje za prženje

Priprema

  1. Kvasac rastopite u 1 dl toplog mleka sa malo šećera i malo brašna i pustite da naraste.
  2. Dok raste umutite jaja s ostatkom mleka, šećera i malo soli, dodajte narasli kvasac, pa polako dodajte brašno i ulje uz stalno mešanje varjačom.
  3. Ostavite testo na toplom da dvostruko naraste pa premesite, razvucite ga na 1 cm debljine i čašom ili modlom vadite krofne.
  4. Ostavite ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržite u vrelom ulju.
  5. Gornju stranu (naraslu) stavljajte u ulje.
  6. Pospite ih prah šećerom u koji je dodat vanilin šećer.

    IZVOR: stvarukusa.rs

reklame
loading...