Plisirano pečenje na ovaj način prosto morate da probate!
Sastojci:
– 1,5 kg svinjetine od buta u komadu
– so
– veza seckanog peršuna
– 6-7 drobljenih čenova belog luka
– 8-10 krompira
– 4 male glavice luka
reklame
Priprema: U meso sa svih strana utrljajte začine i namažite ga maslinovim uljem. Ostavite preko noći u poklopljenoj posudi u frižideru. Stavite meso u pleh za pečenje. Doboko zasecite meso oštrim nožem, praveći paralelne rezove. Trebalo bi da na celom parčetu buta imate 3-4 reza. Rezove dobro posolite, u njih stavite luk isecen na kolutove. Podmažite pleh uljem i sipajte oko 2 dl vode. Pecite oko 30 minuta na 180 stepeni. U međuvremenu oljuštite krompir, isecite ga na četvrtine i posolite. Dodajte mesu i pecite još oko sat vremena.
Vreme pripreme: 120 minuta.
lisa.rs
loading...