Kuvani pindžur
Kuvani pindžur

Kuvani pindžur: Nijedna jesen ne može da prođe bez ove pikantne i ukusne hrane koja je čest gost na trpezarijskom stolu, posebno kada su slave…

Sastojci

  • 8 kg očišćene paprike
  • 2 kg oljuštenog patlidžana
  • 3 l vode
  • 2 dl ulja
  • 0,5 l sirćeta
  • 150 g soli
  • 200 g šećera
  • 5 g bibera u zrnu
  • 8 dl ulja
  • 4-5 ljutih feferona (po želji)

Priprema

reklame

U posudu stavite vodu, ulje, sirće, so, šećer i biber u zrnu, dodajte papriku i kuvajte dok ne omekša.

Izvadite papriku uz pomoć cediljke i u istu vodu stavite da se kuva patlidžan. Kad je gotov, takođe ga pomoću cediljke izvadite u posebnu posudu.

Skuvane papriku i patlidžan sameljite na mašini za meso.

Sve pomešajte, dodajte ulje, ljute feferone (po želji) i kuvajte oko 3 sata.

Stvar ukusa

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.