RECEPT ZA TIRAMISU: U čaši ili na tacni, pustite mašti na volju!

Tiramisu je savršen izbor za vrele letnje dane, jer ne samo da je jednostavan za pripremu, već nećete morati da uključujete rernu. A i svi ga vole, zar ne?

Ovaj kolač prati reputacija da ga je teško napraviti, ali nije tako. Ovaj jednostavan recept namenjen je čak i onima koji nisu previše vešti u kuhinji. Ikao se u originalnu se pravi sa mascarpone sirom, možete koristiti i neki drugi.

Potrebno vam je:

reklame

500 grama mascarpone sira,

3 jaja,

400 grama piškota ili keksa,

3 šoljice kafe

6 kašičica smeđeg šećera,

1 vanilin šećer,

3 kašičice kakaa,

2 kašičice ruma ili konjaka.

Priprema:

Skuvajte kafu bez šećera i ostavite da se ohladi.

Slomite dva jaja i odvojite žumanca i belenca. Belanca stavite u jednu činiju, a žumanca u drugu. Belanca umutite sa 3 kašičice šećera dok se ne stvori tvrd sneg, a žumanca sa preostalim šećerom. U činiju sa žumancima dodajte mascarpone sir i rum i lagano promešajte. Kada dobijete ujednačenu smesu, dodate sneg od belenaca i šećera.

Piškote umočite u ohlađenu kafu i ređajte ih u staklenu posudu u kojoj parvite kolač. Možete ređati jednu po jednu piškotu, a možete ih i sve poređati na dno posude, pa preliti ohlađenom kafom. Preko toga prelijte kremom koji ste umutili. Ponovo ređajte red piškoti, red krema i tako 3 puta. Poslednji sloj prekrijte kakaom.

Kolač ostavite u frižider da se ohladi. Najbolje bi bilo da odstoji celu noć, ali ako to nije opcija, onda ostavite da odstoji sat ili dva. Isecite na kriške i poslužite!

Prijatno!

zena.blic.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.