Bakin kolač je slatkiš koji budi čula i vraća nas u detinjstvo. Idealan je za brzu užinu ili pak za doručak uz dodatak nekog sezonskog voća.
Sačuvaćete i produžićete svežinu i mekoću galeta ako ih čuvate čuvate u dobro zatvorenoj posudi.
Sastojci:
reklame
- 4 jaja
- 600 gr branšna
- 250 gr šećera
- 1 čaša od jogurta ulja
- 1 čaša od jogurta hladnog mleka
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- malo kore od limuna
Priprema
U dubljoj posudi izmutite jaja (koja ste razbili jedno po jedno), šećer i vanilin šećer da bude penasto. Naizmenično dodajte brašno u koje ste prethono umešali prašak za pecivo i mleko i ulje. Na kraju dodate limunovu koru.
Kada sjedinite smesu ostvite je da se malo “odmori” dok vam se pekač za galete ugreje. Ukoliko nemate pekač za galete posužiće električni aparat za grilovanje ukoliko može da se poklopi.
Kašikom vadite smesu i stavljajte na plotnu pekača i poklopite ga. Galete su pečene kada dobiju zlatno žutu boju. Čuvajte ih u dobro poklopljenoj posudi da bi što duže ostale mekane i vazdušaste.
Prijatno.
loading...