OMLET ILI KAJGANA: Evo u čemu je razlika!

Kada sledeći put neka dobra duša bude rada da vam spremi jaja za doručak i pita vas za želju, pazite šta ćete reći. Hoćete li omet ili kajgana? U čemu je razlika?

Nekoliko jaja razbijenih direktno u tiganj, so i mućenje viljuškom metodom slobodnog razgibanog zgloba daće smesu koja se isprži na vrelom ulju, muti se u tiganju i nastane najukusniji i najjednostavniji doručak na svetu.

OMLET ILI KAJGANA: Evo u čemu je razlika!

reklame

 

I to je kajgana. Na kraju se dobije smesa koja nije jednolična, vidi se i belance i žumance.

Ali ako u posebnoj činiji prvo umutite jaja i so, pa sipate u vreo tiganj, bez daljeg mešanja, pa još možete i kao palačinku da je okrenete, onda ste dobili omlet. Možete ga služiti zavijenog u tubu ili samo spuštenog iz tiganja, svejedno.

OMLET ILI KAJGANA: Evo u čemu je razlika!

Važno je da ga ne presušite.

Sa omletom možete više da eksperimentišete, da dodajete i druge sastojke, od spanaća do kobasice, a dobijena smesa će, pored toga što će biti ukusnija, biti i kompaktna.

zena.blic.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.