10 znakova da žena LAŽE

Ko još voli da se svađa?

 

 

reklame

Svađe su sastavni deo svake veze i gotovo da se ne mogu izbeći. A prema jednom novom istraživanju, objavljenom u časopisu Journal of Personality and Social Psychology, postoji najbolji način kako da rešite baš svaku svađu s partnerom, a čar je u nekoliko slatkih, malih reči.

Radi se o frazi “Razumem šta želiš da kažeš”.

To je uvek bolji način od traženja pobednika, otkrivaju stručnjaci, a do zaključka su došli tako što su od parova tražili da u laboratoriji rešavaju “vruća pitanja” u svojim vezama. Bez obzira na to koji je problem bio ili ko je pobedio u svađi, kod onih koji su smatrali kako njihov partner razume njihov stav izmeren je veći stepen sreće s njihovim celokupnim odnosom.

par

Čak i ako se ne slažeš s njegovim stavom, ova fraza će smiriti situaciju i povećati šanse da rešite problem do kraja. “Ova fraza je odlična iz dva razloga: prvo, ona pokazuje da slušate i drugo, uvažavate njegovo mišljenje“, otkriva ljubavna terapeutkinja Rebeka Hendriks.

Drugim rečima, ova fraza neutrališe igru optuživanja, koju često igraju parovi, odnosno pokazuje partneru da ga slušaš i vodiš računa o njegovoj strani priče, a ne samo o svojoj perspektivi.

“Ako uvažavate njegove stavove, to više nije svađa nego rasprava”, zaključila je Rebeka.

index.hr

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.