seks terapeut

Imate sve manje volje da vodite ljubav, a sigurni ste da nije u vama problem. U krevetu vas je dvoje, a ako niste vi, onda je u pitanju – ona.

Raskinuti ili ne

Još uvek se sećate trenutka kada ste je prvi put videli i pomislili koliko bi bilo dobro da uspete da je smuvate. Sada vam, posle nekog vremena, to izgleda prosto neverovatno, i pitate se gde je ona devojka koja je prvih nekoliko meseci bila toliko vatrena da ste verovali da vam je to zaista bio najbolji seks u životu. Iako se mnogo češće bavimo time kako ispraviti muške faulove među čaršavima, postoji i druga strana medalje – i žene mogu biti loše u krevetu. Čak mnogo loše i to vrlo često. Razloga može biti milion – možda je izgubila želju da bude sa vama, možda joj seks više nije na listi prioriteta, možda se opustila i više nije sama sebi lepa (što može da dovede do gubitka seksualne želje), možda jednostavno nikada nije ni bila preterano talentovana u spavaćoj sobi, što vi prvobitno niste ni primetili od sreće što ste uopšte uspeli da je namamite u tu istu sobu…

reklame

Između VEZE I PARTNERSTVA velika je razlika!

Takođe, moguće je da vas je zavela svojim izgledom i šarmom, da niste obraćali pažnju na njene nedostatke u krevetu. Međutim, posle nekog vremena vam je zbog toga postalo svejedno da li izgleda kao Adrijana Lima ili Madlen Olbrajt – jednostavno ste prestali da uživate, što nikako nije u redu. A ne možete ni u snu da joj kažete šta ne valja jer ne želite da je povredite. Ukoliko nemate srce od kamena, biće vam teško da egu svoje partnerke zadate takav smrtonosni udarac. Ali, ne brinite – postoje i drugi načini da joj date do znanja da bi trebalo malo da poradi na svojoj “igri”.

VEZU

“NE VEČERAS, DUŠO, IMAM GLAVOBOLJU”

Upravo tako! Imate sva prava da iz rukava izvučete izgovor koji one koriste vekovima. Žene su oduvek, iz ovog ili onog razloga, imale opravdanja za neispunjavanje dužnosti u spavaćoj sobi, poput bola u glavi, stomaku ili gde već. Jer je ništa kao dobro odbijanje (pogotovo ako se nikada ranije nije desilo) neće naterati da se zamisli i dovede u pitanje svoje seksualne veštine. Ako joj nekoliko puta zaredom indirektno date do znanja da biste radije spavali, gledali fudbal ili čitali novine nego spavali sa njom, vrlo brzo će početi da analizira vaše ponašanje i vrlo verovatno doći do zaključka da možda sa njom nešto nije u redu. A to će je navesti da se sama ili uz pomoć drugarica malo više informiše o tome kako zadovoljiti muškarca.

DA LI STE U BOLESNOJ VEZI?

“ČINI MI SE DA IMAŠ NEKI PROBLEM. DA LI ŽELIŠ DA RAZGOVARAMO”

Primetićete, i u ovom slučaju se koristi klasična ženska taktika. Razlika je u tome što kada one postave to pitanje nažalost često nailaze na ćutanje ili eventualnu razmenu dve i po rečenice. Ali, ako vi otvorite temu, naročito neposredno nakon razočaravajućeg seksualnog odnosa, nešto će isplivati na površinu. Nastavite razgovor sa pitanjima poput: “Da li postoji nešto što bi volela da probamo tokom seksa?” ili: “Da li bi mi rekla da ja nešto radim pogrešno?”. Žene su bića koja vole da pričaju i velika je verovatnoća da će povesti razgovor u pravcu koji vama odgovara, postavljajući vam ista ili slična pitanja. A onda joj možete reći šta biste voleli, a i zašto da ne, šta vam se uopšte ne dopada. Uprkos mnogima koji misle suprotno, razgovor je često ključ međusobnog razumevanja u krevetu, koji vas oboje može učiniti srećnijima i zadovoljnijima.

VEZA BEZ BUDUĆNOSTI
Image courtesy of David Castillo Dominici at FreeDigitalPhotos.net

“DA, TI ČASOPISI SU MOJI. ŠTO?”

Nemojte ništa da krijete od nje. Većina muškaraca krišom gleda seksi filmove ili časopise. I većina njih to radi jer želi da izbegne zvocanje i nesigurno preispitivanje svojih partnerki. Ali, u ovom slučaju, to je upravo ono što vam je potrebno. Činjenica da vi uživate gledajući seksi sadržaje kod nje će gotovo automatski izazvati pomisao: “Možda mu ja nisam dovoljna? Šta imaju te prostakuše, a ja nemam?”. Iskoristite njenu znatiželju i pitajte je da li bi htela da odgleda jedan od tih seksića sa vama (za početak izaberite neki koji nije preterano hard). Jer, iako žene same sa sobom retko uživaju u gledanju seksi filmova, sa vama se to može pretvoriti u više nego prijatno iskustvo za oboje. Uz malo sreće, i možda pokoju sugestiju sa vaše strane, ona će i primeniti neki od poteza koji je videla na ekranu.

Image courtesy of David Castillo Dominici at FreeDigitalPhotos.net
Image courtesy of David Castillo Dominici at FreeDigitalPhotos.net

“PAAA, JESI SE MALO UGOJILA”

Ovo je veoma rizičan i čak surov potez koji vam savetujemo samo ako zaista ništa drugo ne uspe. Kada vas sledeći put bude pitala da li vam izgleda debelo, umesto da ponovite refren: “Ne, super si”, recite joj: “Pa, sad kad te gledam, možda si se malo zaoblila, ali nema veze…”. Ovo će uključiti alarm u njenoj glavi i može imati dva ishoda, u zavisnosti i od njenog tipa ličnosti. Prvi bi bio da će se, ubeđena da je debela, neprivlačna i nikako seksi, povući u sebe i više joj nećete videti ni nadlakticu, a kamoli nešto više. U tom slučaju vam taktika nije urodila plodom, pa ćete biti primorani da se vratite na seksiće, i to sami. Ili će se, ubeđena da je debela, neprivlačna i nikako seksi, baciti na dijetu i vežbanje, što će podići njeno samopouzdanje, a sa tim i seksualnu želju i volju da vas zadovolji. A vi sad rizikujte ako smete.

 

 

menshealth.rs

loading...