psihopate

Često u filmovima, pa i u životu čujemo onu rečenicu nakon raskida: “On je totalni ludak, ali je seks bio fantastičan!”

Ima li istine u tvrdnji da su psihopate bolje u krevetu od normalnih ljudi?

Prvo da razjasnimo jednu stvar – Mnogi misle da su psihopate obavezno nekakve serijske ubice, silovatelji, prestupnici i slično, međutim, to najčešće nije slučaj. Oni izgledaju kao i sav ostali svet i žive tu oko nas. Za mnoge nikada i nećemo saznati da sa njima nešto nije u redu. Najčešće takve ljude razotkrijemo kada je tek kasno i kada smo već duboko u njihovoj mreži manipulacije i obmana.

reklame

Psihopate su pre serijski izrabljivači, uvek u potrazi za nekom žrtvom koju žele da iskoriste – i to najčešće seksualno. To može biti onaj “alfa mužjak”, siguran u sebe, zavodljiv i šarmantan, momak koji obara s nogu.

Nećemo tvrditi da su svi muškarci sa navedenim osobinama nužno i psihopate, ali svakako smatramo da je dobro i korisno znati obeležja psihopatske ličnosti kako vam se ne bi dogodilo da padnete na šarm a završite u samom paklu!

Oko 75 posto ispitanika koji su nekada u životu bili u vezi sa psihopatom, među glavnim karakteristikama ovog odnosa izdvajaju često “odličan seks”, pored niza negativnih stavki.

Radi se o tome da sve psihopate, i muške i ženske, imaju izrazito visok nivo testosterona. Ovaj hormon ih tera da se takmiče oko seksualnih partnera i izvojevaju “seksualne pobede”. Oni ne osećaju strah i stid. Pokreće ih snažna žudnja za uzbuđenjem i oni je zadovoljavaju bez osećaja krivice, griže savesti, inhibicija ili osećaja moralnosti.

Taj nedostatak stida je zaslužan i za njihovo slobodnije ponašanje u krevetu. Međutim, oni su samo naizgled “otvorenog uma” i interesantne mašte. Sve vreme u stvari samo rade na zadovoljenju svojih potreba. Vi ste tu samo instrument.

Verovatno je upravo to konstantno uzbuđenje i nemir, ono što ljude privlači ovakvim partnerima. Sa psihopatom nikada ne znate na ćemu ste. Jednog momenta je potpuno vaš, izgleda ludo zaljubljen i obasipa vas pažnjom i nežnošću, a već drugog trenutka preti odlaskom i emotivno vas ucenjuje sve do tačke na kojoj se vaše samopouzdanje toliko srozava, da ostajete nemoćni da bilo šta promenite.

Pošto vas stalno drži na klackalici, vi ste potpuno uvučeni u njegov svet i odvojeni od realnosti, svog života, uobičajenih interesovanja, pa i samog sebe. Postajete rob njegovih želja i hirova i kao da lebdite u nekakvom vakuumu između realnosti i sna u kome se smenjuju osećanja intenzivne patnje i jakog seksualnog naboja. Živite od mrvica pažnje i nežnosti, koje vam on s vremena na vreme baca. Sve je tako dozirano da često pomišljate:

“Ne mogu sa njim, a ne mogu ni bez njega” – To je još jedna uobičajena rečenica koja pogađa u srž stanje u kome se nalazite živeći sa psihopatom.

Nikada ne biste prepoznali psihopatu pri prvom susretu. Oni su u početku harizmatični , šarmantni, uzbudljivi i neverovatno seksi. Njegove tehnike zavođenja su često vrlo suptilne i dobro uvežbane – činiće vam se da nije preduzeo ništa kako bi vas zaveo, sve dok se ne osvrnete u prošlost obratite pažnju na sitnice: seo je na stolicu pored vas, lagano vas je okrznuo kada je prolazio pored, a sve se činilo slučajno. U stvari se radi o pažljivo smišljanim taktikama. Za njega je to igra, lov…

On vas hipnotiše svojom slatkorečivošću i skromnošću, kada vas jednom osvoji, odjednom se pretvara u drugu osobu. Traži od vas da stalno „dokazujete svoju ljubav“, šta god da uradite nikada neće biti ni dovoljno ni dobro, a ukoliko prekinete takvu vezu, zivkaće vas, govoriti da ste mu potrebni, da se promenio… sve dok vas ne natera da zaboravite loše i setite se samo dobrih trenutaka.

On lovi na saosećanje, a živi za kontrolu – cilj mu je da ima što više žena pod kontrolom – jednu možda kao izvor prihoda, a drugu na koju će da se istresa, dok obe služe za seks. Opija ga kontrola nad ljudima jer kao dete nije mogao ništa da kontroliše i često se osećao napuštenim.

Oni su veoma vešti u glumljenju ljubavi i dok se vama glava razbistri od “seksualne izmaglice” u koju ste se umotali, on vas je već uzeo pod svoje – i već vreba sledeću žrtvu!

I.Đ. izvor:matrixworldhr.com

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.