Recept: Piletina u tortilji za samo 25 minuta
• pileća prsa bez kostiju 500gr
• mladi luk sa većom glavicom 3kom
• paprika babura 2 kom
• šećer 1 supena kasika
• soja sos 2 supene kašike
• pavlaka 1kom
• kari 2 kafene kašičice
• kukuruzni skrob 2-3 kafene kašičice
• so po ukusu
• biber po ukusu
Uputstvo za pripremu:
Tortilje pripremimo po receptu iz domaćeg girosa oko 8 komada.
Luk isečemo na osmine i propržimo na malo ulja zajedno sa baburom isečenom na trakice i malo soli. Kada dobije lepu boju dodamo 2-3 supene kašike vode i sećer. Kada počne da se karamelizuje dodamo meso iseckano na trakice kratko propržimo i dodamo nekoliko kašika vode, sojasos, kari, biber. Kada je meso omeklo dodamo pavlaku i skrob da zgusnemo nadev po zelji.
U gotov nadev dodamo svež peršun i sa njim punimo tortilje uz dodatak salate po izboru.
Vreme pripreme je sa unapred pripremljenim tortiljama, koje se mogu spremiti i dan ranije pa staviti u frižider ili se zamrznuti sa pek papirom izmedju. Ako tortilje odpremate u frižider testo razvucite duplo tanje jer će narasti. Prijatno!
Izvor: Blic Žena