Za ovaj recept vam treba malo više truda i veštine, ali svakako vredi probati. Sa ovakvim specijaltetom možete da dočekate i najizbirljivije goste.
POTREBNO
8 pilećih šnicli, 250 g blitve, 2 glavice crvenog luka, 2 jaja, 50 ml mleka, 2 kašike senfa, 1 kašika meda, mešavina suvih začina, biber, peršun. ZA SOS: 250 g šampinjona, 1 praziluk, 250 ml pavlake za kuvanje, mešavina suvih začina, biber.
PRIPREMA
Izlupajte pileće šnicle. Pomešajte senf i med i time premažite šnicle, pa ih pospite začinom, biberom i peršunom i ostavite u frižider da odstoje oko 30 minuta. U tiganju na ulju upržite sitno iseckan luk, pa stavite blitvu i kratko izdinstajte. Zatim u blitvu stavite umućena jaja i mleko i sve vreme mešajte. Kada se zgusne, dodajte biber po želji i malo začina. Izvadite šnicle iz frižidera, smesu od blitve podelite na osam delova i na svaku šniclu staviti jedan deo i motajte kao sarmu, pa na kraju učvrstite tako što ćete svaku šniclu probosti vodoravno čačkalicom, šijući kao iglom.
Na dobro zagrejanom ulju pržite rolnice sa svih strana. Ispržene rolnice ređajte na papir i kada se malo ohlade, povadite čačkalice. Na ulju u kojem su se pržile rolnice izdinstajte na kolutiće izrezan praziluk, pa kada omekša, preko njega stavite na listiće rezane šampinjone i dinstajte oko 20 minuta. Kada su pečurke gotove, podlijte pavlakom za kuvanje, stavite začin i biber po želji. Kada pavlaka počne da vri u šerpu, vratite rolnice. Poređajte ih u sos jednu do druge i isključite ringlu. Servirajte toplo uz sezonsku salatu.
Izvor: Blic Žena