Bez obzira koje je meso u pitanju, nakon što odleži u ovoj marinadi biće ukusno i sočno
Odlično rešenje za pripremu mesa.
Sastojci:
– 500 gr mesa
– 2 jajeta
– 1 supena kašika senfa
– 1 kafena kašika gustina
– 1 kafena kašika soli
– začini po ukusu (biber, paprika, vegeta…)
– 2 kafene kašike susama
Priprema
Pripremamo marinadu (sva tajna je u marinadi): Mešamo jaja, gustin, senf, so, Dodajemo omiljene začine. Isečemo meso u vama odgovarajuće komade, i stavljamo u marinadu. Promešamo i ostavljamo u frižider. Poželjno je da odstoji preko noći.. Tajna je u tome da na ovaj način možete čuvati meso nekoliko dana. Ostaje samo da ga ispečete, kad vam to bude potrebno. U tiganju, na vrelom ulju pržimo meso sa obe strane, posipajući susamom. Peče se veoma brzo. Čim porumeni- gotovo je. Kao garnir uz ovakvo meso možete poslužite dinstano povrće.