NOVA GODINA JE PRED VRATIMA: Da li ste već smislili kako da usrećite najmilije?
NOVA GODINA JE PRED VRATIMA: Da li ste već smislili kako da usrećite najmilije?

Nova godina samo što nije. Eto je tu, pred vratima. Kako je dočekujete? Čemu se nadate? Podvlačite li crte ispod ove godine? Za Lolamagazin piše Žana Gauk

Stavih na sebe one rogove jelena što kupih u Zimzogradu u Banjaluci, a oko vrata girlande. Crvenu i zlatnu. Da proslavim Novu, od koje očekujem mnogo.

Ali prvo da vam nešto napišem.

reklame

U ove dane (bar ja, a ne znam kako je kod vas) gurnem probleme pod tepih. Rešiće se nekada. Jer moraju da se reše. A o tome ćemo sutra ili naredne godine. Taj dan nije daleko. Već 1. januara, mamurni ili bez problema sa gravitacijom, razmišljaćete kako da pregrmite januar, februar i sve do 2020. godine.

No, o tom-potom! A sada samo neka je veselo.

Banjalukom, Sarajevom, Beogradom i Zagrebom zavladala je praznična euforija. Sve blješti, sve sija i, čini mi se, mnogo više nego ranijih godina ljudi pričaju o slavlju. Jer, depresija i sivilo dosade. U BiH pogotovo!

Oslušnite, ili što bi se u mom kraju reklo promahalajte, s kakvim entuzijazmom se dočekuje 2019. godina. Obraduje me kad vidim da niko i ništa ne može da nam skine osmeh s lica. Činjenica, ni zvezdu s neba, ali to i ne očekujemo. Tako smo obični u toj radosti. Jer, nadamo se samo ljudskom.

Je l’ vam “legla” plata? I ove godine, znam, potrošićete i što imate i što nemate samo da biste usrećili nekoga koga volite. Već pakujem paketiće, tražim igračke i slatkiše. Da obradujem one malene glavice što me dočekuju na vratima svakog dana kada se vratim s posla. Što mi se raduju kao nikome u životu. Što samo žele da sam, eto, tu s njima. Da malo više vremena provedemo u igri.

Neku sitnicu čeka i neko ko je odavno odrastao. Jer, svi se, kao deca, obradujemo daru. I svi se, u ove praznične dane, vratimo u djetinjstvo.

” I ove godine, znam, potrošićete i što imate i što nemate samo da biste usrećili nekoga koga volite. “

Lepo je poklanjati, ali ne zaboravite da je lepo davati sebe ljudima koji to zaslužuju i svih ostalih dana. I zato nije poenta u rasipanju i odmeravanju snaga novčanicima, već u onoj istinskoj sreći koju nudite i koju vam nude. A ima je. Verujte da je ima.

Sreća je volim te pre spavanja!

Sreća je naša prva izgovorena rečenica – ti si moja lubav!

Sreća je onaj osmeh koji viri ispod pokrivača i čeka da ga zagolicate pa da se glasno nasmeje!

Sreća je i kada jedno drugom grejete stopala dok gledate neki novogodišnji film!

Sreća je kada uveče, dok vas niko ne gleda, porodično jedete čips, iako znate da grickalice nisu zdrave!

Sreća je kada zajedno ručate!

Sreća je kada ujutru porodično zaglavite u kupatilo dva sa dva!

Sreća je život u podstanarskom stanu, jer danas je neko možda zaspao ispod mosta.

Sreća je to što ste na okupu!

Što imate porodicu i u njoj ljude prema kojima ljubav doseže neslućene granice.

“Lepo je poklanjati, ali ne zaboravite da je lepo davati sebe ljudima koji to zaslužuju i svih ostalih dana. I zato nije poenta u rasipanju i odmeravanju snaga novčanicima. Već u onoj istinskoj sreći koju nudite i koju vam nude. A ima je. Verujte da je ima”

Šta ste poželeli za narednu godinu? Volim da sanjam i vjerujem u te snove. Sebi ih i ostvarujem tu i tamo. U zavisnosti od mogućnosti. Ali, budimo realni, u 2019. godini želim samo zdravlje. Jer ono je istinska sreća.

Da se vrati onome kome je oduzeto. I da nikada nikoga ne napusti.

Verujte u sebe, svoje visine! Verujte da već sutra mora biti bolje! Verujte u porodicu! Verujte u ljubav!

Sreća je volim te pre spavanja! Sreća je naša prva izgovorena rečenica – ti si moja lubav! Sreća je onaj osmeh koji viri ispod pokrivača i čeka da ga zagolicate pa da se glasno nasmeje! Sreća je i kada jedno drugom grejete stopala dok gledate neki novogodišnji film!

I širom otvorite vrata dobrim stvarima namenjenim vama. A problemi? Bože moj, i oni su život.

Upamtite, na ovom vašem putu pamtićete samo sitnice!

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.