Zavedite udatu ženu horoskop Male laži tokom seksa pitanja o seksu GRUB SEKS 10 stvari koje žene skroz pogrešno rade u krevetu
Image courtesy of [imagerymajestic] at FreeDigitalPhotos.net

Seksualni odnos može postati rizičan ako se ne obrati pažnja na mogućnost zaraze, povrede i infekcije. Stoga stručnjaci za polno zdravlje navode nekoliko stvari koje svakako ne biste smeli kada je reč o seksu.

Rizikovanje kada je reč o zaštiti od polnih bolesti

Možda misliš kako je dovoljnoda  pitaš partnera je li se testirao na određene polno prenosive bolesti i kako sama možeš da proceniš prema njegovom ponašanju postoji li rizik od zaraze. ‘Ako praktikuješ seks bez kondoma, stavljaš samu sebe u opasnost’, navodi dr Lea Milhajser, klinički docent na Stanford University School of Medicine. Ako imaš na umu da je hlamidiju i gonoreju vrlo teško lečiti i da u velikom broju slučaju ima mnogo teže posledice za žensku populaciju, postaćeš svesna kako je vrlo važno koristiti kondom pri polnom odnosu.

Kombinovanje uljanih lubrikanata s kondomima od lateksa

Korišćenje neodgovarajućih lubrikanata može biti vrlo opasno. Iako lubrikanti za podmazivanje pružaju bolji osećaj tokom seksa jer sprečavaju suvoću ili trenje, potrebno je pripaziti koju vrstu lubrikanta i kondoma koristiš.

reklame

kondom seks

‘Ako koristiš kondom od lateksa, nikako ga nemoj premazivati lubrikantima na bazi ulja, pa čak ni prirodnim uljima poput maslinovog ili kokosovog ulja jer oni razgrađuju lateks i kondom postaje nedelotvoran’, navodi dr Milhajser. Stoga se preporučuje korišćenje lubrikanata na bazi silikona i vode.

Stavljanje hrane u vaginu

Ako zbog povećanja užitka ponekad posežeš za voćem ili povrćem, bolje razmisli o nabavci vibratora ili drugih seksualnih igračaka jer čak i organski gajene jagode sadrže bakterije nepoželjne za tvoju vaginu. Hrana ide u usta i nije primerena ni za jedan drugi telesni otvor, a seksualna pomagala su dizajnirana upravo za tu namenu.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.