Kako preživeti razvod braka
Kako preživeti razvod braka

Kako preživeti razvod braka: Prihvatite promene – Da biste ponovo počeli da izlazite sa muškarcima, neophodno je da imate pozitivan stav prema vezama i budete otvoreni za nova iskustva.

 

Razvod je jedna od najtežih emocionalnih kriza kroz koju prolaze žene, ali kada prevaziđete početno razočaranje i prihvatite činjenicu da ste razvedeni, vreme je i da se otvorite za nova iskustva. Da biste ponovo počeli da izlazite s potencijalnim partnerima, na prvom mestu je potrebno da zadržite pozitivan stav. Saznajte kojih pet koraka je ključno za uspešan prvi sastanak posle razvoda.

reklame

Bes ostavite kod kuće

Brojne razvedene žene ljute su zbog situacije u kojoj su se zatekle, razočarane su jer nemaju nikoga ili uvređene zbog načina života svojih bivših muževa. Morate da odbacite ljutnju. Ne idite na prvi sastanak dok u vama kuva prikriveni bes. To nije pošteno prema muškarcu čiju ste pažnju privukli. Opustite se i isplanirajte zajedničku aktivnost koja će vam biti zabavna. Uživajte u novostečenoj slobodi!

Ne budite pod stresom zbog sastanka

Nervoza može da vas dovede do toga da zanemite iako ste tip osobe koja inače brblja o anegdotama s posla ili porodičnim šalama. Pre nego što izađete, razmislite šta već znate o toj osobi, a na sastanku se koncentrišite na ono šta biste još želeli da saznate o njemu.

Zapamtite, svi su nervozni na prvom sastanku, i muškarci i žene. Imajte na umu da ste se našli jer oboje želite istu stvar – da upoznate nekoga ko vam se sviđa i zabavite se, a običan izlazak može da se pretvori i u nešto više.

Ne donosite nagle zaključke

Nemojte da vam promakne kvalitetna osoba zato što vam se nije dopalo kako se obukla ili smatrate da nema odgovarajuće obrazovanje. Pokušajte da se prilagodite i dajte šansu novom muškarcu u svom životu. Imaćete dosta vremena da utvrdite da li je on prava osoba za vas, ali nemojte odmah da ga odgurnete od sebe ako mu niste dali šansu.

Recite mu da ste roditelj

Ukoliko imate decu, to bi trebalo da kažete potencijalnom partneru već na prvom sastanku, ako ne i ranije. Ako želite da imate još dece, bilo bi dobro da s partnerom ipak provedete određeno vreme i postanete bliski pre nego što se dotaknete te teme. Planiranje porodice ipak nije tema za prvi sastanak.

Ne iznosite previše informacija

Uprkos tome što biste najradije izbacili iz sebe nezadovoljstvo što vaš bivši muž kasni s alimentacijom, kritikovali grozne zakone i slično, taj izduvni ventil ipak sačuvajte za druženje s prijateljicama. Ne zaboravite da i on ima prošlost i da ne morate da saznate sve detalje o njegovom razvodu ili bivšim devojkama već na prvom izlasku. Držite se sadašnjosti. Naravno da bi trebalo da mu kažete da ste razvedeni i ako imate decu, ali priče o staračkim problemima vaših roditelja ili buntovnoj deci tinejdžerima ne morate podelite sa njim prve večeri. Imaćete mnogo vremena za takve stvari.

pressonline.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.