SASTOJCI:
– 340 g širokih rezanaca
– 450 g bolonjez-sosa (crni i beli luk, mleveno meso, paradajz-sok, začini)
– 200 ml pavlake za kuvanje
– 150 g šampinjona
– 2 dl mleka
– 50 g rendanog parmezana ili nekog drugog tvrdog sira
PRIPREMA:
1. Zagrejte rernu na 175 stepeni.
2. Nauljite vatrostalnu posudu sa malo maslaca ili ulja. U nju stavite kuvanu testeninu po želji (najbolji su široki rezanci).
3. U posebnoj posudi pomešajte gotov bolonjez-sos, pavlaku za kuvanje i mleko, pa sve dobro izmešajte da se masa sjedini. Prelijte sos preko testenine.
4. Preko testenine pospite šampinjone isečene na listiće, a preko svega narendajte parmezan.
5. Stavite da se zapeče u rerni oko 25 minuta dok sir ne dobije zlatnosmeđu boju.
6. Isecite na kocke i poslužite tople sa salatom po izboru.
kurir.rs