Teleća čorba, čorba, teletina, recept, pixbay

Teleća čorba je neizostavno jelo na domaćoj trpezi.

Potrebno je:

500 g telećeg ribića
1 glavica crnog luka
2 krompira
1 koren peršuna
1 mali celer
2 šargarepe
2 kašike brašna
1 kocka juneće supe
1 čaša kisele pavlake
1 žumance
aleva paprika
peršunov list
biber
so

reklame

Priprema:

1. Crni luk sitno iseckati. Povrće očistiti i iseckati na kockice. Meso takođe iseći na kockice.

2. Zagrejati malo ulja i izdinstati iseckan crni luk da postane staklast. Dodati iseckano meso i dinstati da promeni boju. Zatim dodati povrće, kratko propržiti i sipati malo vode. Dodati kocku supe, biber i alevu papriku, promešati i dinstati na umerenoj temperaturi. Kada meso bude napola gotovo, sipati vodu i kuvati na tihoj vatri dok povrće i meso ne omekša.

3. Na kašici ulja ispržiti brašno vodeći računa da ne porumeni. Sipati malo supe i umešati u čorbu. Kuvati nekoliko minuta da se čorba blago zgusne.

4. Umutiti pavlaku i žumance i u mlazu sipati u čorbu, neprestano mešajući. Posuti seckanim peršunom, poklopiti i odmah skloniti sa šporeta. Ostaviti da odstoji desetak minuta pre služenja.

recepti.com

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.