Svi smo navikli na fine, tanke i mirisne palačinke, ali vrlo često volimo da probamo nešto novo i drugačije. Napravite kinesku varijantu palačinki, bićete zadovoljni.
SASTOJCI:
– 2 velike šolje brašna
– 1/2 šolje vruće vode
– mladi luk ili praziluk
– so
– ulje
Priprema:
Zamesiti testo. Mesiti ga dok ne postane glatko. Ostaviti da odstoji oko 20-ak min.
Testo podeliti na 6 jednakih delova.
Uzeti jedan komad i razvući ga oklagijom. Premazati uljem, posoliti i naređati praziluk (Ja sam možda stavila previše praziluka, ali nije smetalo ukusu. Samo je bilo teže razvaljati posle.) Urolati kao palačinku. Zaviti palačinku kao puža. Malo spljoštiti dlanom. Opet oklagijom napraviti krug.
Peći u tiganju u koji ste sipali ulje tako da pokrije dno posude.
Za sam postupak najbolje je da pogledate Anine fotke da bi sve bilo jasnije. Ja sam ovim oduševljena i sigurno ću praviti opet. Jedino sam presolila, sledeći put ću voditi računa.